همه چیز در مورد ویزای شینگن

ویزای شنگن چیست ؟

در سال ۱۹۸۵ و در روستایی به نام شنگن در لوکزامبورگ، ۵ کشور اروپایی بلژیک، فرانسه، آلمان غربی، هلند و لوکزامبورگ پیمانی را با هم توافق کردند که به موجب آن حرکت و مبادله هر نوع کالا، اطلاعات، پول و افراد، به شرط قانونی بودن از مرزهای آنها آزاد بود. به مرور زمان سایرکشورهای اروپایی نیز به این پیمان پیوستند . در واقع با این معاهده، ورود ساکنین کشورهای اروپایی، بدون ویزا به این کشورها آزاد شد تا مشکلات رفت و آمد بین مرزی برای آنها کم شود. بنابراین ویزای شینگن برای کسانی است که ساکن یا اتباع کشورهای محدوده شینگن نیستند و می‌خواهند به این محدوده وارد شوند.

ویزای شنگن چیست

۲۶ کشور عضو معاهده شینگن عبارتند از: آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس همچنین ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا، (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شینگن ندارند و می‌توانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.

کشورهای محدوده شنگن

کشورهای عضو اتحادیه اروپا ( ۲۷ کشور ) را نباید با کشورهای محدوده شنگن ( ۲۸ کشور ) اشتباه نمود! کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل ۲۷ کشور یعنی ۲۴ کشور از محدوده شنگن (بجز نروژ و ایسلند) بعلاوه ۳ کشور رومانی، انگلستان و ایرلند می باشند، به همین دلیل ویزای ساکنین و اتباع سه کشور رومانی ، انگلستان و ایرلند جهت ورود به منطقه شنگن بی اعتبار است و این افراد باید هنگام ورود و خروج از کشورهای محدوده شنگن مورد کنترل مرزی قرار بگیرند.

کشورهایی مثل نروژ و سوئد که عضو اتحادیه اروپا نیستند ، از طریق بستن قرادادهای مخصوص بخشی از محدوده شنگن بشمار میروند.به همین دلیل ویزاهای صادر شده از سوی نروژ و ایسلند جهت ورود به همه کشورهای عضو شنگن معتبر است و اتباع و ساکنین این دو کشور نیز بدون عبور از هر گونه کنترل مرزی به همه کشورهای عضو محدوده شنگن داخل و خارج میشوند.

همچنین برای ورود به کشورهای نظیر لیختن اشتاین، کرواسی، صربستان، مقدونیه، اوکراین، مولداوی و آندورا که نه عضو اتحادیه اروپا هستند و نه عضو محدوده شنگن به ویزای جداگانه نیازدارید و ساکنین و متعاقبا اتباع این کشورها نیز برای ورود به سایر کشورهای اروپایی نیاز به ویزای شنگن دارند.

با راه‌اندازی سیستم وی آی اس در یازدهم مهر ماه ۱۳۹۱ قوانین گرفتن ویزا و ورود به شینگن یکپارچه‌تر شد. VIS سامانه اطلاعات ویزای کشورهای عضو شینگن است؛ اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.

انواع ویزای شینگن

ویزای نوع A : ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد. |برای مثال شما قصد دارید بین دو کشوری که عضو اتحادیه شینگن نیستند، سفر کنید، اما برای رسیدن به مقصد مورد نظر، باید توقفی در یکی از کشورهای عضو شنگن داشته باشید. در چنین وضعیتی شما باید ویزای شینگن درخواست کنید و زمانی که در فرودگاه کشور عضو شینگن توقف کردید، حق خروج از فرودگاه و پا گذاشتن در خاک آن کشور را ندارید.

ویزای نوع B : ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.

ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند. این ویزا، فرصت محدودی را برای اقامت و سفر به کشورهای اعضای اتحادیه شینگن فراهم می کند و بسته به هدف شما، به چند دسته تقسیم می شود:

الف) ویزای یک‌بار ورود (Single-entry)

ویزا یک بار ورود تنها برای یک بار استفاده و ورود به یکی از کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد و زمانی که کشور مورد نظر را ترک کردید، دیگر اجازه حضور به این کشور را نخواهید داشت.

ب) ویزای دو بار ورود (double entry)ویزا دوبار ورود ، دوبار اجازه ورود به کشوری در ناحیه شینگن را خواهید داشت و البته آن هم در دوره زمانی مشخصی قابل استفاده است.

ج) ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)

اگر بتوانید ویزا چندبار ورود را تهیه کنید، شما می توانید در مدت ۹۰ روز، به هر یک از کشورهای ناحیه شنگن سفر کنید. پس تنها محدودیتی که در این نوع ویزا وجود دارد، محدودیت زمانی سه ماهه است.

ویزای نوع D : ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.
درصورتی که برای سفر به یک کشور، احتیاج به عبور از یک کشور عضو شینگن را داشته باشید، باید برای گرفتن ویزای شینگن نوع A اقدام کنید. ویزای شینگن نوع B ویزای عبور است؛ یعنی مسافر می‌تواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشوری در خارج از محدوده شینگن برساند. ویزای شینگن نوع D هم ویزای بلندمدت است که معمولا تاجران و بازرگانان از آن استفاده می‌کنند تا بتوانند در طول سال چندین بار به شینگن وارد و از آن خارج شوند.

داشتن ویزای شنگن لزوما به معنی تضمین ورود به محدوده شنگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از یونان گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند. مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.

به تازگی خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس گزارش داده است که کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه سفر به دیگر کشورهای دنیا (با اجازه سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرارگرفته است.
برطبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک وآمریکا با اجازه سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه سفر به ۱۲۹ کشور جهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین کشورهای عراق، سومالی، اتیوپی، کامبوج، برمه، پاکستان و…در فهرست بالای ایران قرار دارند و کشور جنگزده افغانستان در قعر جدول پس از ایران جای دارد.

چگونگی اخذ ویزای شینگن:

اولین مرحله از مراحل دریافت ویزای شینگن، تعیین وقت سفارت برای مصاحبه است. بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده می‌شود. یکی از راه‌های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است؛ در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام‌خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت مورد نظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می‌کند که وقت مصاحبه در آن ذکر شده است.

سفارت معمولا وقت عادی به مسافر می‌دهد؛ بنابراین بهتر است از ۲ ماه قبل سفر برای تعیین وقت اقدام کنید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و... با صلاحدید خود سفارت، وقت فوری هم داده می‌شود. بعد از تعیین وقت، مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می‌شود.

اخذ ویزای شینگن


مدارک لازم جهت اخذ ویزا شینگن (اروپا) :

1. پاسپورت قدیمی ( در صورت وجود ).
2. اصل گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و کپی آن.
3. دوقطعه عکس ۳ در ۴ رنگی تمام رخ با زمینه روشن.
4. پرینت گردش سه ماهه آخرحساب بانکی و موجودی بالای ۴۰۰میلیون رال که توسط بانک مهر و امضا شده باشد
5. سند ملکی به نام شخص متقاضی و برای خانم های خانه دار کپی سند مالکیت و مدارک شغلی همسر.
6. مدارک شغلی شامل یکی از این موارد : لیست پرداخت حق بیمه و یا کارت پرسلنی وزراتخانه و یا سازمان وابسته به ارگان دولتی برای شاغلین دولتی. گواهی اشتغال به کار خطاب به سفارت شامل سمت،تاریخ استخدام،میزان در آمد و زمینه فعالیت شرکت(در صورتی که شرکت خصوصی باشد لیست بیمه که نام مسافر در آن ذکر شده باشد.)کپی روزنامه رسمی ، اساسنامه ، جواز کسب ، پروانه مطب ، کارت نظام پزشکی(در صورت وجود هر کدام از موارد).
7. چک تضمین شده بانکی در وجه مسافر به مبلغ 300 میلیون رالع به ازای هر نفر بابت ضمانت بازگشت.

توجه کنید که تمامی مدارک ذکر شده در بالا باید به زبان انگلیسی باشند یا توسط دارالترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند. احتیاجی به تایید دادگستری نیست.

برای دوستانی که برای اولین بار ویزای شینگن دریافت می کنند ویزا شینگن ۱ ماه اعتبار دارد و ۱۵ روز می توانند در محدوده شینگن اقامت کنند.

اخذ ویزا شنگن بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانی که تا کنون ویزا شنگن دریافت نکرده اند میسر نیست. اما اخذ ویزای بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانی که قبلا حداقل یک ویزا شینگن در پاسپورت خود دارند امکانپذیر خواهد بود.

در حال حاضر به علت روند آسان تر اخذ ویزا از طریق کشور ایتالیا ، ویزا شینگن از این کشور اخذ می شود که شما بعد از ورود به کشور ایتالیا می توانید به هریک از کشور های محدوده شینگن سفر کنید. البته این موضوع الزامی نیست ولی بهتر است رعایت شود.

حدودا یک ماه از زمان تکمیل مدارک، زمان برای اخذ ویزا لازم است.

بعد از تکمیل مدارک ویزا ، وقت مصاحبه حضوری و انگشت نگاری برای مسافرین تعیین می شود که حضور شخص متقاضی ویزا الزامی است.

زمانی که وقت سفارت شما تعیین شد، ما توصیه های لازم را برای جلسه مصاحبه و انگشت نگاری در اختیار شما قرار می دهیم. برخورد مسافرین در سفارت به روند اخذ ویزا بسیار کمک خواهد کرد.

در یک خانواده پدر خانواده می تواند ساپورت کننده اعضای خانواده باشد و ارائه یک سند ملکی به نام پدر خانواده کافی می باشد.

اخذ ویزا حتما در غالب تور ( بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، سایر خدمات) انجام می شود.

ضمانت بازگشت مسافرین باید به صورت وجه نقد یا چک تضمین شده ی بانکی در وجه مسافر باشد که در قبال رسید ممهور به مهر آژانس از مسافرین اخذ می شود. این وجه بعد از بازگشت مسافر از محدوده شینگن عودت داده می شود.

دقت بفرمایید که این مرکز نسبت به اخذ ویزای تک (ویزا بدون پرواز و رزرو هتل) ، اخذ ویزای شینگن بدون مدارک ، یا اخذ ویزا برای دوستانی که قصد بازگشت ندارند ، به هیچ عنوان اقدام نخواهد کرد. لطفا قبل از تماس تلفنی این موارد را مد نظر قرار دهید.


دلایل ریجکت ویزای شینگن:

درخواست ویزای شینگن (شنگن) ممکن است بر اساس صلاحدید افسر کنسولی رد و اصطلاحا ریجکت شود،چه عواملی باعث ریجکت ویزای شینگن در سفارت و یا کنسولگری می شود؟

دلایل ریجکت ویزای شینگن

16 دلیل اصلی برای ریجکت ویزای شینگن وجود دارد که عبارتند از:

  1. ارائه مدارک معتبر جهت برگشت به کشور
  2. نداشتن سفر قبلی به خارج از ایران (خالی بودن پاسپورت)
  3. داشتن دعوت نامه از اقوام درجه یک
  4. داشتن آلرت در حوزه شینگن
  5. فعالیت جنایتکارانه گذشته یا کنونی
  6. تولد غیر قابل قبول یا گواهی ازدواج
  7. گذرنامه نامعتبر
  8. نداشتن هدف مشخصی از سفر
  9. نامه اشتغال به کار از مرجع نامعتبر
  10. امرار معاش ناکافی
  11. توضیح ناکافی برای اقامت
  12. بیمه نامه نامعتبر
  13. ارائه مدارک جعلی
  14. گذرنامه آسیب دیده
  15. وضعیت تاریخ ویزای شینگن
  16. فاقد مدرک اسکان

راه های ارتباطی با شاهرخ گشت

  • سعادت آباد بین میدان سرو و شهرداری پلاک 48 ط 3 واحد 6
  • 71023 - 021
  • 22122290 - 021
  • 88171719 - 021
  • 02122122280
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • کانال تلگرام شاهرخ گشت shahrokhgasht@
Top

پشتیبانی